Monday, September 23, 2019

"Tajna života je u darivanju, a ne žrtvovanju" Istaknuto

CHM Udbina Napisao/la  Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 22:29 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Udbina, (15.3.2015.) - U nedjelju 15. ožujka održano je na 4. korizmenu nedjelju hodočašće vjernika Ogulinskog dekanata u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu. Bilo je to jubilarno 10. korizmeno hodočašće, prve godine hodočastilo se u Senj, zatim pet godina u Gospić te posljednje četiri godine na Udbinu nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Ovogodišnje hodočašće okupilo je više od 350 hodočasnika koji su na početku sudjelovali u pobožnosti križnog puta u Crkvi hrvatskih mučenika koju je predvodio župni vikar Ogulina vlč. Dino Rupčić.

Misno slavlje predslavio je gospićko-senjski biskup Mile Bogoviću suslavlju 9 svećenika iz dekanata. Hodočasnike je na početku pozdravio čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini mons. mr. Tomislav Rogić, dok je podatke o dekanatu prezentirao ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović. U dekanatu je 16 župa u kojima pastoralno djeluje 11 svećenika (1 je umirovljen). U tijeku prošle godine kršteno je 199 osoba, umrlo 314, a vjenčano 63.
Biskup Bogović je u propovijedi govorio o porukama korizmenih nedjelja te im ukazao da je tajna života u darivanju a ne žrtvovanju. Također je istaknuo važnost očuvanja obitelji, te podsjetio na 2. nacionalni susret obitelji na Trsatu. Biskup Bogović je na kraju istaknuo simboliku janjeta u križu koji simbolizira Godinu evanđelja u Gospićko-senjskoj biskupiji. Nakon mise čuvar svetišta CHM mons. Tomislav Rogić je progovorio o poslanici pape Franje Radost evanđelja.

Pročitano 798 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina