Osvrt na demanti Centra za pomoć u kući općine Udbina Istaknuto

Politika Napisao/la  Utorak, 20 Ožujak 2018 17:51 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Zakon o medijima mora se poštivati pa je tako i ovaj portal u cijelosti objavio demanti Centra za pomoć u kući općine Udbina potpisan od strane predsjednice Upravnoga vijeća centra gđe. Danice Price i to na tekst naslova Dijete poginulog hrvatskog branitelja HVO-a i jedini kandidat na natječaju Općine Udbina koji ispunjava sve uvjete iz natječaja, nije poželjan kandidat, naravno ni naslov demantiranog teksta nije dobro napisan…

Kako je navedeni tekst napisan nakon razgovora sa neposrednim sudionicima samog natječaja kao urednik dužan sam upozoriti na sljedeće i iznijeti činjenice koje su nesporne pa čak i potvrđene samim demantijem( vidi ovdje):

1. Demantijem se ispravlja broj kandidata u samom natječaju za ravnatelja centra za pomoć u kući koji mi je kao uredniku iznesen od strane jednog dužnosnika općine Udbina u neformalnom telefonskom razgovoru i kao urednik prihvaćam da mi je možda namjerno plasiran netočan podatak.

2. U demantiju je potvrđeno da je 21.02.2018. godine izvršeno prvo pismeno testiranje tri kandidata. Isto tako u navedenom pasusu potvrđeno je da je i 05.03.2018. godine sprovedeno drugo pismeno testiranje istih kandidata kojom prilikom se potvrđuje navod ovog portala da je kandidatu Branku Gajić na njegov zahtjev odobreno još 10 minuta za pismeno testiranje nakon protoka unaprijed odobrenih 60 minuta za navedeno testiranje. Kandidati Maja Radočaj i Josip Bumbar po isteku roka odložili su kemijske olovke i ostali sjediti namjerno ne izlazeći iz prostorije sve dok kandidat Branko Gajić nije predao svoj pismeni uradak. Nije istina da su druga dva kandidata dobila mogućnost dodatnog pregleda, ispravke ili nadopune pisanog testa već se isto odnosilo samo na v.d. ravnatelja centra za pomoć u kući Branka Gajić.

3. Nadalje u demantiju se navodi sljedeće citiram: Ovim putem napominjemo da nije točna činjenica (objavljeni navod) da je Maja Radočaj udovoljavala svim uvjetima natječaja jer jedan od uvjeta je bio i osoba sa iskustvom

- na istim i sličnim poslovima, što prema pravnim okvirima podrazumijeva rad na poslovima srodnim poslovima ravnatelja, a Maja Radočaj je radila u programu socijalne skrbi na radnom mjestu NKV (gerontodomaćica). Kraj citata…

Ova tvrdnja predsjednice Upravnoga vijeća centra za pomoć u kući općine Udbina gđe. Danice Prica je selektivna jer se u natječaju navodi i ovako formulirani uvjet pod brojem 2. koji citiramo: Najmanje tri godine radnog iskustva u djelatnostima socijalne skrbi, kraj citata.

Naime upravo iz ovoga proizlazi da je doista Maja Radočaj bila jedini kandidat sa ispunjenim uvjetima iz natječaja te je kao takva trebala biti jedini kandidat na Javnom natječaju jer ispunjava formalne uvjete dok je prema drugim kandidatima trebalo primijeniti odluku br. 2125/12-02-18-06 od dana 14.02.2018. godine citiramo: Osobi čija prijava ne ispunjava formalne uvjete iz Natječaja dostaviti će se pisana obavijest u kojoj će se navesti razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom prijavljenim na Natječaj. Protiv obavijesti osoba nema pravo podnošenja pravnog lijeka.

Isto tako u demantiju se navodi da je postupak javnog natječaja nastavljen iako ni jedan kandidat ne ispunjava sve uvjete. Tvrdim da je velika razlika između formulacije neki od uvjeta ili recimo kao Maja Radočaj koja ispunjava sukladno demantiju 99,9 % uvjeta osim ovog koji je naveden, iako je pravno tumačenje pojma ovim demantijem – osoba sa iskustvom na istim ili sličnim poslovima, jako tanka linija…..

4. Iz gore navedenog kao urednik mogu samo potvrditi da se pogodovalo produženjem roka pismenog testiranja jedino v.d. ravnatelju Centra za pomoć u kući Branku Gajić, kao i da je od strane Upravnog vijeća potpuno pogrešno primijenjen pravni učinak utemeljen na javnom natječaju tj. odredbama istog a posebno krivom interpretacijom uvjeta iz natječaja pod br. 2 Najmanje tri godine radnog iskustva u djelatnostima socijalne skrbi kojim uvjetom je jasno artikuliran i minimum uvjeta za kandidata te sa te osnove natječaj nikako nije trebao biti poništen.

5. Nadalje demantijem predsjednice upravnoga vijeća Centra za pomoć u kući vidljiva je selektivna primjena odredbi uvjeta iz Javnog natječaja jer se ponovno pogoduje kandidatima koji ne ispunjavaju više uvjeta iz natječaja, ali Maja Radočaj po subjektivnom pravnom tumačenju ne zadovoljava samo jedan čime se opet potvrđuje nedosljednost upravnoga vijeća Centra za pomoć u kući.

Kako stvari stoje u sljedećim natječajima možemo očekivati da recimo kandidat mora imati i dvije litre ptičjeg mlijeka sa sobom ili tko zna što već…..

Mario Adrinek

Pročitano 1043 puta

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-76.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina