Ilustracija stanja Ilustracija stanja

Ipak se okreće, natječaj za ravnatelja centra za pomoć u kući općine Udbina poništilo upravno vijeće koje nije smjelo ni postojati! Istaknuto

Politika Napisao/la  Utorak, 19 Lipanj 2018 22:21 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Iako je ovaj portal javno iznio sumnju u regularnost odluke upravnoga vijeća Centra za pomoć u kući Općine Udbina o poništenju raspisanog natječaja za prijem ravnatelja/ice Centra od 14.03.2018. godine( vidi ovdje), inspekcijskim nadzorom upravo je to i potvrđeno.

Konkretno to znači da je predmetna odluka upravnoga vijeća kojim je predsjedala pročelnica jedinstvenog upravnog odjela u općini Udbina, Danica Prica a kojeg su članovi Regina Pinkle i Josip Šubarić potpredsjednik općinskoga vijeća, formalno pravno bili nelegalno tijelo koje nije niti moglo niti smjelo odlučivati o izboru kandidata za ravnatelja Centra za pomoć u kući općine Udbina.

Ovaj portal objavio je i demanti predsjednice nelegalnog upravnog vijeća centra za pomoć u kući općine Udbina pa iz svega proizlazi da sam načelnik općine kao najodgovornija osoba jednostavno nije u stanju uvesti vladavinu prava i rad općine u interesu mještana već to isto radi selektivno i po samo njemu poznatim kriterijima.

Naredba inspektora Ministarstva za demografiju je bila obvezujuća a Udbina News je još jednom dokazao da je Udbina puna truleži koju treba iskorijeniti, ali ovaj puta stvarni načelnik a to evidentno nije onaj koji se vodi na papiru.

Nadalje kao urednik moram postaviti pitanje da li je uopće rad centra u zadnjih 4 godine sukladno nalazu inspekcije regularan pošto je sve iole bitnije odluke donosilo upravo nelegalno upravno vijeće.

Isto tako odlukom upravnoga vijeća za ravnatelja je izabran sadašnji v.d. ravnatelja B. Gajić iako je iz same odluke o imenovanju vidljivo da mu je mandat vezan uz poništeni javni natječaj te će portal zatražiti neovisno pravno tumačenje odluke o imenovanju.

8. prijedlog odluke o osnivanju centra za pomo u kui Page 1

8. prijedlog odluke o osnivanju centra za pomo u kui Page 2

U nastavku pročitajte tekst obrazloženja o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Centra za pomoć u kući Općine Udbina od 08.06.2018. godine

 

O b r a z l o ž e n j e

Općinsko vijeće je na 5. redovnoj sjednici održanoj dana 24.03.2014. godine donijelo Odluku o osnivanju Centra za pomoć u kući, te potom po uputi Ministarstva socijalne politike i mladih na 1. izvanrednoj sjednici održanoj dana 28.05.2014. godine novu proširenu Odluku o osnivanju, na temelju koje je dana 19.05.2014. godine upisan u Upisnik ustanova socijalne skrbi pod matičnim brojem: MBU:0300-0021 koje se vodi kod navedenog Ministarstva.

Dana 17.04.2018. godine inspektori Ministarstva za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, Samostalnog sektora za nadzor i predstavke, Služe za inspekcijski nadzor, izvršili su inspekcijski nadzor po predstavci portala Udbina News te su (sve iako je Odluka o osnivanju Centra prije četiri godine prihvaćena od Ministarstva i na temelju nje je ishodovan upis u Upisnik ustanova i potpisan Ugovor o suradnji) svojim Rješenjem zatražili izmjenu i dopunu Odluke o osnivanju na način kako je gore opisano, te zatražilo da se u Odluci o osnivanju, kao i u Statutu Centra ukine Upravno vijeće, koje je imenovano u skladu sa Zakonom o ustanovama u cilju pravilnijeg i transparentnijeg poslovanja Centra. Prema tumačenju inspektora Centar ne može imati Upravno vijeće jer isto nije propisano u Zakonu o socijalnoj skrbi.

Mišljenja smo da je u poslovanju Centra ipak potrebno da kao upravljajuće tijelo postoji Upravno vijeće u skladu sa Zakonom o ustanovama obzirom da je Centar ipak ustanova, ali postupajući po rješenju inspektora, valjalo je riješiti kao u izreci Odluke.

 

Nastavak slijedi…….

 

 

Mario Adrinek

Pročitano 662 puta

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-15.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina