Zar sam manji domoljub ako nisam u HDZ-u Istaknuto

Politika Napisao/la  Petak, 30 Listopad 2015 12:58 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Sinoć je u Gospiću održan predizborni skup domoljubne koalicije predvođene predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i dr. Darkom Milinovićem. Konačno je netko od navedenih dužnosnika javno rekao da su Hrvatsku i Gospić u Domovinskom ratu napali četnici ali i da je Gospić obranjen od takvih napada.

To je stvarno lijepo za čuti, kao sudionik obrane Gospića to sam i te kako dobro znao i bez navedenih političara. Ono što mene smeta kao branitelja, dragovoljca Domovinskog rata , HRVI-a i na kraju krajeva domoljuba koji domoljublje živi a ne koristi ga u predizborne svrhe je licemjernost upravo te ličke “domoljubne koalicije“.

Zašto licemjernost? U većini općina Ličko – senjske županije na snazi je koalicijski sporazum HDZ-a i SDSS-a. Pozivati se na domoljublje a skidati gaće vlastitom narodu zbog ostanka na pozicijama i političkim funkcijama, nije i ne može biti domoljublje. To je samo prodaja a posljedice takvih prodaja na štetu vlastitog naroda možemo vidjeti kroz odljev ovo malo hrvatskoga življa sa Ličkih prostora. Pitam se konkretno, gdje je bila ta ista “domoljubna koalicija“ kada se odlučivalo o Udbini kao mjestu posebnog pijeteta. Netragom je nestala a Udbina i Krbavsko polje iako još uvijek natopljeni hrvatskom krvlju nakon toliko godina zbog te neprirodne koalicije HDZ-a i SDSS-a u Udbini predvođenih načelnikom Ivanom Pešutom HDZ, još uvijek čekaju “domoljube“ koji su spremni žrtvama pružiti najmanje što su zaslužile a to je pijetet. Bez obzira na takve koalicije Udbina će prije ili kasnije postati mjestom pijeteta sviđalo se to ovim novopečenim domoljubima ili ne.

Zar je domoljublje u Lici kada pod čizmom načelnika Općine Udbina Ivanom Pešutom (HDZ) imamo dva komunalna poduzeća i treće u osnivanju u kojima je 95% Hrvata dobilo otkaz a poduzeća su postala skoro pa etnički čista (Srpska). Naravno da nije, i na kraju krajeva još jedna tužna istina a to je da se zbog panoa sa natpisom “Hrvatska Udbina“ mijenjao urbanistički plan Općine Udbina i upravo na tom mjestu gdje se nalazi taj pano koji su samo da naglasim uredili i obnovili Hrvatski branitelji, gradi apsolutno nepotreban kružni tok.

Ne dragi moji prijatelji, nemojte me krivo shvatiti nemam ništa protiv HDZ-a, i moji suborci su na listama Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om za koje domoljublje nije nikada bilo upitno. Ali ne vidim razloga zašto bi onda moje domoljublje kao branitelja i invalida Domovinskog rata bilo upitno samo zato što nisam u HDZ-u i što sam na listi stranke Bandić Milan 365 za IX izbornu jedinicu.

I moram ponovno naglasiti domoljublje se živi, ono se ne konzumira po potrebi!

 Mario Adrinek

Pročitano 1157 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Listopad 2015 13:03

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-22.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina