ostani doma

Moralnost nemoralnih…. Istaknuto

Politika Napisao/la  Četvrtak, 26 Studeni 2015 23:53 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Kako već duže vrijeme pratim događanja u Udbini a posebno ona u Općini Udbina, sve češće se zapitam kome služe načelnik, donačelnici i pročelnica . Narodu kojem bi trebali služiti sigurno ne služe, vizije nemaju a izgleda da ih za narod apsolutno nije briga.

Sami sebi dodijelili su jako dobre plaće pa je i iz Izvješća državne revizije za 2014.godinu vidljivo ogromno prekoračenje limita za plače zaposlenih u Općini u iznosu od 636.200.00 kuna.

Hrvati Udbine su posebno sretni pošto se donačelnik iz redova hrvatskoga naroda, lavovski bori za manjinski narod na području Općine Udbina, pa recimo u vezi otkaza skoro svim Hrvatima u Općinskom komunalnom poduzeću Hidrokom i Kraljevac nije našao za shodno bilo što poduzeti. Inicijativu Udbina mjesto posebnog pijeteta zajedno sa načelnikom stoički je podnio zabivši glavu u pijesak a da nije ni trepnuo. Kao urednik ovog malog portala moram se zapitati što donačelniku iz redova hrvatskoga naroda stoji u opisu poslova, sitno politikantstvo i poslušnost ili nešto sasvim drugo.

U Općini gdje je nepotizam nešto normalno (zapošljavanje bliže rodbine bez natječaja) a pokušaj zaštite počinitelja kaznenih djela sasvim normalna pojava u što smo se uvjerili na slučaju pročelnice JUO Udbina i R.Đ. a čemu je zdušno potpomogao i sam načelnik, s tim da je na kraju sve rezultiralo kaznenom prijavom za prijevaru protiv R.Đ..

Iako je R.Đ. u čitavoj toj prići najgore prošla potrebno je postaviti pitanje odgovornosti za nepotizam i pročelnice JUO Udbina i načelnika koji je morao znati da na rad na određeno vrijeme zapošljava rođaku pročelnice JUO Udbina. Još banalnije je to da je pročelnica svaki dan putovala sa navedenom na relaciji Korenica Udbina Korenica i znala je da se R.Đ. nepripadno isplaćuju putni troškovi, ali nije našla za shodno poštivati zakon već “mudro“ šutjeti.

Naravno da bi moralan čin trebale biti ostavke na javne funkcije navedenih ali načelnik i pročelnica su toliko moralni da im to ne pada na pamet….

Drugi donačelnik i savjetnik za komunalne poslove proslavili su se rentanjem stanova koji su dobiveni po stanarskom pravu, a najžalosnije je to da je Udbina puna praznih stanova a tih istih nema za mlade obitelji.

Predsjednik općinskoga vijeća Općine Udbina nadaleko je poznat po taksiranju na crno a plaćanje poreza državi Hrvatskoj za taj i takav prijevoz njemu je nepoznat pojam.

Užitak je bio slušati predsjednika Općinskoga vijeća kako se na famoznoj sjednici vijeća održanoj 16.07. poziva na poštivanje procedure i zakona , da li je to moralno vi odlučite.

Iako je ovo samo jedan dio onoga o čemu je već pisano ili će tek biti pisano, pravo je pitanje što je to moralno a što nemoralno i gdje je granica između moralnoga i nemoralnoga.

Mario Adrinek

Pročitano 2730 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Studeni 2015 00:09

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-52.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina