ostani doma

Može li išta pošteno u Udbini Može li išta pošteno u Udbini

Financiranje udruga po Javnom pozivu Općine Udbina je najobičnija farsa! Istaknuto

Politika Napisao/la  Četvrtak, 12 Svi 2016 22:23 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Kako je ovaj portal već pisao o nezakonitim odlukama načelnika Općine Udbina u 2015. godini o dodjeli sredstava udrugama koje nisu imale RNO broj, sada kada je konačno bio raspisan Javni poziv udrugama za financiranje projekata, ta ista Općina tj. komisija imenovana od strane načelnika Općine dodijelila je protivno uvjetima natječaja sredstva za barem dvije udruge.

financ sredstva Page 1

financ sredstva Page 2Naime u uvjetima natječaja jasno i nedvosmisleno je navedeno da udruge koje se natječu moraju imati javno objavljene financijske podatke iz prethodne godine tj. 2015 godine . Igrom slučaja tijekom 2015. godine od strane Općine Udbina po protuzakonitoj odluci načelnika upravo su financirane dvije udruge koje su dobile sredstva i u 2016. godini i to Planinarsko društvo “Ozeblin“ zastupano po predsjedniku Dani Korici i Stočarska udruga Udbina zastupano po predsjedniku Mladen Kušeković.

2 Page 04

3 Page 2Provjerom preko RNO registra utvrđeno je da ni jedna od ove dvije udruge nije prikazala FINA-i bilo kakav priljev novca u 2015. godini iako je Stočarska udruga Udbina primila 2 000.00 kuna a Planinarsko društvo Ozeblin čak 5 000.00 kuna, i nije predala financijsko izvješće za 2015. godinu a kamo li za godine prije. Provjeru možete izvršiti klikom na link, a zatim u gornjem izborniku klikom na BIL-NPF ili PR-RAS-NPF

https://banovac.mfin.hr/rnoprt/Detalji.aspx?id=50546

https://banovac.mfin.hr/rnoprt/Detalji.aspx?id=49613

Kako su grubo prekršeni uvjeti javnog poziva za dodjelu financijskih sredstava Općine Udbina sažeti u Javnom pozivu i Uputama za prijavitelje čl. 2.1.1 meritorno mišljenje zatražiti će se od Ministarstva financija – Zagreb, i Ureda Državne revizije.

Nadalje za još jednu udrugu koja je također dobila sredstva ovaj portal čeka službeni odgovor Državnog odvjetništva.

Nakon farse od Javnog poziva udrugama ne treba nas ni čuditi da na skupo plaćenom dječjem igralištu stradavaju djeca zbog pucanja vrtuljka-ringišpila……..

Na kraju krajeva očito je da je proračunski novac nas mještana privatna a ne javna stvar pa stoga i ne čudi da se i dijelovi zgrade Općine Udbina daruju bez naknade jer to se može jedino sa privatnom imovinom a u Udbini zakoni RH-a očito i ne vrijede baš puno pa je ono što je inače javno vlasništvo u Udbini privatno vlasništvo……

Mario Adrinek

Pročitano 1194 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Svi 2016 22:35

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-74.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina