Indeks razvijenosti: Općina Udbina u najgoroj skupini tj. 1. skupini najnerazvijenijih jedinica lokalne uprave i samouprave Istaknuto

Politika Napisao/la  Utorak, 16 Siječanj 2018 20:25 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je preliminarne rezultate izračuna vrijednosti indeksa razvijenosti prema novom modelu za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

Udbina je zauzela uvjerljivo 496 mjesto od sveukupno 556 razvrstanih jedinica lokalne uprave i samouprave ili ako se napravi raščlamba po županijama, tada u ličko-senjskoj županiji Udbina zauzima drugo mjesto kao najnerazvijenija jedinica lokalne uprave i samouprave a iza Udbine se nalaze još samo Vrhovine i Donji Lapac.

Analiza je napravljena za razdoblje od 2014 godine do kraja 2016. godine i razvidno je da rezultati nikako nisu dobri s posebnim naglaskom na jednu konstantu u Udbini koja se nije mijenjala od 2010 godine a to je viši savjetnik za razvojne projekte koji je ostao isti i koji je vjerojatno spavao zimski san…..

Očito je da uz evidentno nisku stopu nezaposlenosti u Udbini nedostaje ideja i projekata koji bi trebali rezultirati puno boljim rejtingom na ljestvici razvijenosti a tu nogostupi baš i ne pomažu pretjerano jer Udbina nema čak ni komunalno poduzeće koje bi bilo u stanju servisirati stambeni fond Udbine i ubirati pričuvu te na taj način osigurati zaradu i dodatna radna mjesta.

Iako je Udbina službeno područje posebne državne skrbi sada će uživati i status potpomognutog područja.

Tablicu indeksa razvijenosti gradova i općina pogledajte OVDJE.

Mario Adrinek

Pročitano 633 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Siječanj 2018 20:39

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-32.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina