ostani doma

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja  

Comment


Global Green Destinations međunarodna je zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije, a jučer je na Globalnim danima zelenih destinacija predstavljen popis održivih TOP 100 globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2020. godinu među kojima je i destinacija Lika.

Comment


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas Odluku o izmjeni Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Ličko-senjske županije, što znači mogućnost kretanja bez propusnice između jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, pa tako od danas i za stanovnike mjesta Udbine.

Comment


Na Udbini se karantena ukida u ponoć - uvjetno

Nedjelja, 26 Travanj 2020 15:31 Napisao/la

Karantena na Udbini se ukida u ponoć, ali uvjetno, do propusnice samo uz potpisani zahtjev za izdavanje propusnice temeljem kojeg se izdaje propusnica, te će ova odluka ostati na snazi samo ako se ne pogorša epidemiološka situacija, odlučio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Comment


Iako se ovaj portal do sada pridržavao naputaka o izvješćivanju a vezano za koronavirus ili COVID-19 glas mještana Udbine pa čak i Općine Udbina postaje sve jači a vezano za opravdano negodovanje na silom nametnutu karantenu mjesta Udbina.

Comment


Svima je bilo jasno da je korona najobičniji virus čija je smrtnost na razini smrtnosti od obične gripe ili čak i puno niža. Tako su govorili znastvenici, mediji, političari pa čak i Vili Beroš u intervjuu za Nacional krajem veljače. 

Comment


Sa današnjim danom u Udbini je 10 mještana zaraženo virusom covid-19, te su uvedene mjere stroge karantene za mjesto Udbina. Udbinu će permanentno nadzirati i dronovi kako bi se spriječilo eventualno nepoštivanje odredbi lokalnog stožera civilne zaštite općine Udbina.

Comment


Kao što je već poznato pripadnici DVD-a Udbina nalaze se u izolaciji zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Comment


Udbina je od večeras u karanteni kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19 poznatijeg kao koronavirus. Mjere karantene uvedene su radi zaštite ljudi i širenja zaraze a Vas još jednom podsjećamo da poštivate mjere županijskog i lokalnog stožera civilne zaštite te djelatnika policije kako bi se mogućnost širenja virusa smanjila na najmanju moguću mjeru.

Comment


Kao malo mjesto Udbina je imala sve predispozicije za eventualno izbjegavanje koronavirusa o kojem smo do danas samo slušali i gledali kako se taj virus događa “tamo negdje“ i nekom drugom.

Comment


Stranica 1 od 18

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina