ostani doma

Na suđenju sedmorici Martićevih milicajca, svjedočio bivši zapovjednik milicije u Udbini

Crna kronika Napisao/la  Utorak, 24 Veljača 2015 21:50 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kad je kolega htio privesti Gajotu, ovaj je pucao i ranio ga u nogu, a kad je potom došao u miliciju, odmah je repetirao pištolj prema meni i rekao mi "Onoga sam ranio, a tebe ću ubiti", no uspio sam ga smiriti – ispričao je u nastavku suđenja sedmorici pripadnika tzv. Milicije SAO Krajine optuženih za ratni zločin nad civilima u Udbini 1991. bivši zapovjednik milicije u Udbini.

Za sve optužene, Danu Radočaja – Gajotu, Danu Radočaja – Jablana, Damira Radočaja, Nikolu Ćuruviju, Đorđa Kosanovića, Radoslava Koraća i Dragana Galovića, kojima se sudi u odsutnosti, ustvrdio je da nisu bili legalni milicajci nego "Martićevci". Optuženi se terete da su u kolovozu 1991. godine ubili dvojicu rođaka, Ćazma i Alu Vilića, koje su prethodno, kao pripadnici voda za specijalne namjene milicije SAO Krajine, priveli zbog navodne krađe stoke. Brutalno su ih pretukli i osakatili, a potom njihova tijela bacili u jamu Bezdanka. U iskazu je bivši šef milicije kazao da je istragu protiv Radočaja – Gajote i Ćuruvije, zbog ubojstva rođaka Vilića, vodio SUP Korenica, da su obojica ubojstvo priznala i bila osuđena, koliko se mogao sjetiti, na tri godine zatvora. Toliko su bili u pritvoru. Poslije im se izgubio svaki trag i ne zna gdje su, rekao je.

Tijela ubijenih nije vidio, no kolege su mu rekli da nisu bila sakaćena. Prije saslušani svjedoci, članovi obitelji Vilić, u svojim su iskazima rekli da postoje i fotografije osakaćenih tijela Ćazima i Ale Vilića te da se na tim fotografijama vidi kako su im odrezane uši, nos i spolovilo te su im iskopane oči.

Pročitano 1540 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Travanj 2015 10:04

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina