U Općini Udbini se ipak zataškavao kriminal, nije li vrijeme da USKOK uđe u Općinu Udbina Istaknuto

Crna kronika Napisao/la  Petak, 06 Studeni 2015 10:42 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Udbina, iako je ovaj portal do sada već nekoliko puta javno pisao o kriminalu, zloupotrebama položaja i ovlasti, nepotizmu i pogodovanju u Općini Udbina, policija je odradila i radi svoj posao.

Na adresu ovog portala zaprimljen je dopis PU Ličko-senjske, iz kojeg je vidljivo da je R.Đ. (policija nije navela inicijale) rođaka pročelnice JUO Općine Udbina osumnjičena da je počinila kazneno djelo prijevare, te Vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

vezano za Vaš pisani upit od 25. kolovoza 2015. godine obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom iz Korenice zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare.

           Sumnjiči se da je u razdoblju od 19. svibnja 2014. godine do 18. svibnja 2015. godine kao polaznica stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa temeljem podnijetog zahtjeva za priznavanje troškova prijevoza i potvrde o visini mjesečne karte, primala naknadu troškova prijevoza za vrijeme stručnog osposobljavanja na relaciji Korenica – Udbina, iako je stvarno putovala sa ostalim zaposlenicima službenim vozilom, čime je oštetila pravnu osobu sa sjedištem u Zagrebu za oko 11 700 kuna.

Protiv nje je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

Shodno navedenome ja kao urednik ovog portala postavljam pitanje odgovornosti i moralne i kaznene pročelnice JUO Općine Udbina i načelnika Općine Udbina, koji su morali znati i bili su dužni znati da ista prima putne troškove iako stvarnih troškova nema.

Posebno je to morala znati pročelnica JUO Općine Udbina, koja je sa navedenom svaki dan i putovala na relaciji Korenica-Udbina-Korenica.

U najmanju ruku bilo bi moralno da načelnik Općine Udbina i pročelnica JUO Općine Udbina podnesu neopozive ostavke zbog daljnje legitimnosti i transparentnosti rada Općine Udbina.

M.A.

Pročitano 1696 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Studeni 2015 11:33

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina