Nakon 25 godina od zločina u Širokoj kuli počinitelji konačno pronađeni zahvaljujući upornosti djelatnika PU Ličko senjske Istaknuto

Crna kronika Napisao/la  Utorak, 27 Prosinac 2016 19:10 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nakon 25 godina od stravičnog zločina u Širokoj kuli konačno su pronađeni počinitelji stravičnog zločina nad Hrvatima a to su bivši pripadnici paravojnih srpskih postrojbi – četnici. U nastavku pročitajte policijsko izvješće…

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa policijskim službenicima Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom državljana Republike Hrvatske (68-godišnjak, 52-godišnjak, 50-godišnjak, 54-godišnjak, 62-godišnjak, 53-godišnjak i 44-godišnjak) i 51-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Prvoosumnjičeni, drugoosumnjičeni i trećeosumnjičeni (68-godišnjak, 52-godišnjak, 50-godišnjak) se sumnjiče da su u razdoblju od 13. do 17. listopada 1991. godine na području Široke Kule i Bukovca Perušićkog, kao zapovjednici srpskih paravojnih postrojbi tzv. „Teritorijalne obrane Teslingrad“ i tzv. „Odjeljenja milicije Teslingrad“, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, propustili spriječiti da se civilno stanovništvo ubija, iako su bili dužni, te su dopustili da njihovi podređeni (54-godišnjak, 62-godišnjak, 53-godišnjak i 44-godišnjak – državljani Republike Hrvatske i 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine) ubiju 22 civila hrvatske nacionalnosti.

Protiv njih podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a s obzirom da su osumnjičeni nedostupni pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, za istima su raspisane potrage.

 

 

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

 

Maja Brozičević

Pročitano 2924 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina