Udbina News

Udbina News

Još 15.12.2018. godine ovaj portal pisao je u tekstu naslova ; Nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja na području Općine Udbina u cijelosti oslobođene plaćanja komunalne naknade – da nije tragično bilo bi smiješno…. , o propustu skupa mozgova iz općine Udbina koji su člankom 12. prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi predvidjeli da se sve , citiramo     “-    nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja.“ kraj citata, oslobađaju plaćanja komunalne naknade u cijelosti.

Comment


Da, dobro ste pročitali, Općina Udbina za 12. sjednicu općinskoga vijeća Općine Udbina predložila je novu Odluku o komunalnoj naknadi kojom su -  nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja u potpunosti oslobođene plaćanja komunalne naknade. Kako Općina Udbina takvih objekata ima točno 0 (nula) ispada da jedina slična ustanova a to je Osnovna škola “Kralj Tomislav“ u Udbini mora plaćati komunalnu naknadu Općini Udbina, pa je evo i to dokaz ulaganja Općine u mlade generacije i razvoj školstva i obrazovanja na ovom području…

Comment


Europska komisija je objavila službene rezultate, odnosno dobitnike vrijednosnih kupona nakon prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018. Putem održanog poziva dodijeljeno je 2800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura. Prijavitelji iz Republike Hrvatske osvojili su maksimalni broj vrijednosnih kupona koji je bilo moguće osvojiti na održanom Pozivu prema utvrđenim pravilima (8%).

Odaziv gradova i općina na natječaj bio je izuzetan. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Projekt WIFI4EU osigurava besplatan Internet svima i bio je i te kako bitan projekt za Udbinu ali na žalost nije realiziran iako bi za mještane a posebno mlađe generacije takav projekt omogućio dodatnu edukaciju i stjecanje informatičke pismenosti bez bilo kakvih dodatnih troškova.

Ostaje se samo nadati da će takvi opće korisni projekti konačno doživjeti realizaciju i u Udbini za razliku od dodjele državnog zemljišta određenom OPG-u o čemu uskoro pišemo…

Pogledajte popis gradova i općina koji su prošli na natječaju a Udbina ne, što i ne čudi s obzirom na mjesto koje Udbina zauzima po indeksu razvijenosti…..

Mario Adrinek

Croatiapdf Page 1

Croatiapdf Page 2

Croatiapdf Page 3

Croatiapdf Page 4

Croatiapdf Page 5

Comment


Marko Perković Thompson, dokazani prijatelj Udbine, dana 22.12.2018. godine u Gradskoj športskoj dvorani Gospić održati će veliki Božićni koncert. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da na vrijeme osiguraju ulaznice jer nas očekuje spektakl koji može pružiti jedino Marko svojim pjesmama o obitelji Bogu i Domovini....

22.12. svi putevi vode u Gospić, vidimo se!!!!

Informacije o koncertu 

22. prosinca u 21:00 sati
Gospić  - Gradska športska dvorana Gospić

PRODAJNA MJESTA ULAZNICA:

GOSPIĆ
Blagajna dvorane

Ulaznice su u prodaji u sustavu ticketshop.hr i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Cijena ulaznice: parter 80 kuna, tribina 100 kuna

 

Mario Adrinek

Comment


Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Đure Mesića "Rodoslovlja obitelji Pišća / Krbave i Tolića" u izdanju Matice Hrvatske i izložbu fotografija "Podlapača nekada" koje će se održati subotu, 13. listopada u 18:00 sati u dvorani KIC-a Nikola Tesla na Udbini.

Poštovani !                                                                                                                           

Comment


Nakon dužeg istraživanja konačno smo došli do svjedoka koji su potvrdili da djelatnica općine Udbina (podaci poznati uredništvu) barem zadnjih 18 godina ima na korištenje ili u vlasništvu stan lociran u ulici Bana Ivana Karlovića br.1, na drugom katu stambene zgrade, nepoznate kvadrature iako joj je adresa prebivališta u Korenici.

Comment


U vrijeme kada mali OPG-ovi grcaju u problemima zbog nedostatka zemljišta u vlasništvu RH-a za najam, načelnik Udbine takvih problema nema. Naime u ovom slučaju APPRRR je navedenom dodijelio kč. 3622/1, upisano u K.O Visuć, ukupne površine 1,32 Ha, upisanog kao Krški pašnjak, kojeg je vlasnik upravo Republika Hrvatska a u mirnom je posjedu jednog drugog OPG-a.

Comment


Iako je rješenjem inspekcije od strane Samostalnog sektora za nadzor i predstavke - Služba za inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku od 07.05.2018. godine (vidi ovdje) upravno vijeće Centra za pomoć u kući općine Udbina proglašeno nezakonitim a sve uz znanje i odobrenje Osnivača, tj. općine Udbina kojeg predstavlja sam načelnik općine Josip Seuček nikakvih konkretnih pomaka zbog evidentnih nezakonitosti do sada nije bilo.

Comment


Još u ožujku ove godine portal Udbina News utvrdio je određene nepravilnosti i neusklađenost statuta Centra za pomoć u kući općine Udbina sa odlukom o osnivanju i statutom centra. Dolje priloženim izvješćem nakon provedenog inspekcijskog nadzora nad radom Centra od strane Samostalnog sektora za nadzor i predstavke - Služba za inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku, nedvojbeno je utvrđeno da je Centar za pomoć u kući općine Udbina radio na temelju nezakonitog statuta kao temeljnog dokumenta Centra i nezakonite odluke o osnivanju Centra, kao i da je sve bitne odluke donosilo nezakonito tijelo tj. upravno vijeće na čelu sa pročelnicom JUO općine Udbina, Danicom Pricom.

Comment


Iako je ovaj portal javno iznio sumnju u regularnost odluke upravnoga vijeća Centra za pomoć u kući Općine Udbina o poništenju raspisanog natječaja za prijem ravnatelja/ice Centra od 14.03.2018. godine( vidi ovdje), inspekcijskim nadzorom upravo je to i potvrđeno.

Comment


Stranica 1 od 14

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina