Tekst upozorenja prenosimo u cijelosti:

Comment


Program proslave Dana hrvatskih mučenika

Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 13:04 Napisao/la

Dan hrvatskih mučenika  obilježiti će se u subotu, 9. rujna. 2017. godine, biskup Gospićko-senjske biskupije Zdenko Križić uputio je poruku hodočasnicima koju prenosimo u cijelosti:

Comment


Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks organizirati će dana 21.04.2017. godine javnu tribinu naziva “Zašto ste spustili glave“ na kojoj će kao gosti predavači nastupiti Dario Kordić i Marko Perković Thompson.

Comment


Tijekom dramatičnih i krvavih događaja koji su pratili raspad bivše SFRJ i agresije na Republiku Hrvatsku mnogi Hrvati napuštali su redove bivše JNA. Danijel Borović tada pilot, kao Hrvat nije mogao mirno gledati brutalni rat koji je JNA otvoreno vodila protiv njegove Hrvatske. Planirao je bijeg i odlučio se na njega.

Comment


U organizaciji UBDR Općine Plitvička Jezera i HVIDR-e Plitvička Jezera dana 28.12.2016.godine u kongresnoj dvorani hotela Jezero na Plitvičkim Jezerima prikazat će se dokumentarni film "104 SUMRAKA" sa početkom u 18:00 sati. Film svjedoči o obrani i stradanju Plitvičkog i Slunjskog kraja 1991.godine.

Comment


Sutra u 18.00 sati u kripti Crkve hrvatskih mučenika biti će organizirano prikazivanje filma „“Huda jama“ autora Romana Leljaka. Nakon projekcije filma formirati će se procesija vjernika koji će na temelje stare župne crkve položiti cvijeće i zapaliti svijeće te se pomoliti za sve postradale i žrtve svih ratova.

Comment


Odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga proglašen je „Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara – Grada simbola samostalne hrvatske države.

Comment


U petak, 9. rujna 2016. godine, na 523. obljetnicu Krbavske bitke Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj organizira hodočašće Hrvatske kopnene vojske u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini. U 10.00 sati započet će pobožnost križnog puta, a u 11.00 sati slavit će se sveta misa. Želja je da ovo hodočašće postane tradicionalno i da se omogući svim pripadnicima HKoV-a da u njemu sudjeluju. 

Comment


U subotu, 27. kolovoza 2016. u Udbini će se svečano proslaviti Dan hrvatskih mučenika. Svečano misno slavlje je u 11 sati predvoditi će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, a križni put kreće od crkve sv. Marka u 9 sati.

Comment


05.08. Podignimo barjake i pozdravimo pobjednike

Srijeda, 27 Srpanj 2016 05:42 Napisao/la

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 21-e obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu 5. kolovoza 2016. godine, Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks, poziva sve građane sa području Općine Udbina da na svojim objektima istaknu hrvatske zastave i tako daju svoj doprinos dostojanstvenom obilježavanju 5. kolovoza, dana kojega slavimo u čast svim hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim domoljubima, kao i svima onima koji su na bilo koji način zaslužni što danas imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku državu.

Comment


Stranica 1 od 2

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina