ostani doma

Pozivamo Vas na javnu tribinu “Udbina mjesto posebnog pijeteta“ Istaknuto

Najave Napisao/la  Subota, 11 Travanj 2015 10:38 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Dana 16.04.2015. godine s početkom u 19.00 sati u prostorijama KIC-a “Nikola Tesla“ u Udbini, održati će se javna tribina na temu “Udbina mjesto posebnog pijeteta“.

Sudionici tribine su prof. dr. sc. Josip Jurčević (Na studiju povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu nositelj je kolegija Povijest 20. stoljeća i izbornih kolegija iz suvremene svjetske i hrvatske povijesti. Na studiju novinarstva (do njegovog ukidanja) na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu bio je nositelj kolegija Povijest uspostave hrvatske države. Predaje suvremenu hrvatsku povijest na poslijediplomskom studiju povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Osijeku predaje kolegije suvremene svjetske i hrvatske povijesti.) i gosp. Željko Turić veteran i invalid Domovinskog rata (jedan od organizatora tradicionalnih hodočašća hrvatskih branitelja iz svih gardijskih postrojbi i spec. policije za Dan hrvatskih mučenika).

Cilj tribine je predočiti na temelju povijesnih činjenica patnju i stradanje hrvatskoga naroda na području Udbine, definiranje Udbine kao mjesta posebnog pijeteta. Što braniteljima i invalidima Domovinskog rata znači Udbina i svetište Crkve hrvatskih mučenika, te razlozi muke i patnje koju prolaze na svakom hodočašću uoči Dana hrvatskih mučenika.

Organizator tribine:

Mario Adrinek

Pročitano 1792 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina