ostani doma

18.11.2016. godine Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks ponovno u Vukovaru Istaknuto

Najave Napisao/la  Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 18:30 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga proglašen je „Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara – Grada simbola samostalne hrvatske države.

Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks i ove godine organizira odlazak autobusom na obljetnicu pada herojskog Grada Vukovara i odavanje počasti poginulima, nestalima, zarobljenima i mučenima od strane srbo-četničkog agresora na Republiku Hrvatsku.

Za članove Udruge osiguran je besplatan prijevoz autobusom na relaciji Udbina – Vukovar - Udbina te ručak u Gradu Vukovaru.

Da između Vukovara i Udbine postoji nešto puno više od puke slučajnosti svjedoči i replika vukovarskog križa uz samu Crkvu hrvatskih mučenika, ali i povijesna poveznica a to je patnja i stradanje hrvatskoga naroda te u zadnje vrijeme i sve glasnija i jača inicijativa za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta, dok je Vukovar to već postao i službeno.

Žrtva herojskoga Grada Vukovara je puno svježija od one Udbinske ali su posljedice po hrvatski narod u oba slučaja evidentne i katastrofalne a to je masovno stradanje, patnja i žrtva hrvatskoga naroda sa nesagledivim posljedicama…

Hrvatsku žrtvu koja je podnesena na Krbavskom polju i Udbini sadašnji čelnici Općine niti shvaćaju niti će je ikada shvatiti, možda tek kada oni budu dio povijesti ali pod uvjetom da imaju savjest a to je već posebna priča.

Mario Adrinek

Pročitano 2582 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina