Seminar tvrtke EKO d.o.o Seminar tvrtke EKO d.o.o EKO d.o.o

Tvrtka Eko d.o.o. održala seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave Ličko-senjske županije Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Utorak, 06 Ožujak 2018 14:03 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Gospić, 6. ožujka 2018. – U ponedjeljak, 5. ožujka u Gradskoj vijećnici u Gospiću tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Ličko-senjske županije koje gravitiraju budućem Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Cilj seminara kojeg je vodio direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović bio je sudionike informirati o postupku izgradnje CGO-a kao i njihovim obvezama u njegovoj realizaciji.

Na seminaru se tako govorilo o trenutnom statusu izgradnje Centra, postupcima javne nabave vezanima uz Centar i pretovarne stanice te strukturi financiranja cijelog Projekta.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

Na seminaru je tako istaknuto kako će budući CGO Biljane Donje biti temelj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom gradova Gospić i Novalja te općina Karlobag, Perušić, Donji Lapac, Udbina i Lovinac, jer će se u njemu prikupljati komunalni, neopasni i građevni otpad s navedenih područja. Uspostavom Centra tako će se riješiti problematika svih frakcija neopasnog otpada kao i manjih količina pojedinih frakcija „opasnog“ otpada iz kućanstva, kao što su baterije, lakovi, boje, akumulatori i slično.

Centar stoga predstavlja visoko kvalitetnu i najsigurniju alternativu postojećim odlagalištima, a za njegovu uspješnu realizaciju od iznimne je važnosti zajedništvo svih sudionika koji su u njega uključeni kao i sufinanciranje iz proračuna jedinica lokalne samouprave koje mu gravitiraju.

 

Ljiljana Jurjević

Voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv

Pročitano 617 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Ožujak 2018 14:14

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina