ostani doma

Kako doći do hektara za poticaje, lako - načelnik općine Udbina ima shemu!! Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 16 Kolovoz 2018 20:35 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

U vrijeme kada mali OPG-ovi grcaju u problemima zbog nedostatka zemljišta u vlasništvu RH-a za najam, načelnik Udbine takvih problema nema. Naime u ovom slučaju APPRRR je navedenom dodijelio kč. 3622/1, upisano u K.O Visuć, ukupne površine 1,32 Ha, upisanog kao Krški pašnjak, kojeg je vlasnik upravo Republika Hrvatska a u mirnom je posjedu jednog drugog OPG-a.

Udbina News odgovor dostavlja seIako je za navedenu česticu bilo zainteresirano više subjekata APPRRR ju je dodijelio načelniku općine Udbina Josipu Seuček.

Kako je navedeni upis izvršen na osnovu pravilnika objavljenog u Narodnim Novinama br. 35/2015, tj. prije stupanja na snagu novog pravilnika, podrazumijevano je da je sukladno tada važećem Pravilniku, Josip Seuček predao izjavu o mirnom posjedu navedene parcele što baš i ne bi odgovaralo istini sukladno do sada prikupljenim informacijama.

Kako još uvijek očekujemo određene relevantne odgovore i dokumente jedino što se trenutno možemo zapitati je da li je taj i takav postupak načelnika dosljedan, jednakopravan prema svim građanima ili se opet radi o slučaju za Povjerenstvo za sukob interesa. Ali o svemu ovome trebaju odlučivati mještani a najviše oni koji se stvarno muče i rade na napretku svojih OPG-ova i jako teško ili nikako dolaze u priliku za zakup takvih parcela. U svakom slučaju po dobivanju svih dokumenata isti će biti javno objavljeni….

Mario Adrinek

Pročitano 1709 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina