ostani doma

Vrijedilo je, Udbina će imati besplatni WiFi Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Srijeda, 15 Svi 2019 16:03 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Iako smo nema dugo pisali o problemu besplatne WiFi zone koja može pokrivati čitavo mjesto Udbina i nezainteresiranosti čelnika jedinice lokalne uprave tj. općine Udbina za realizaciju takvog projekta, čuda su moguća i Udbina je dobila vaučer vrijednosti 15 000 eura za realizaciju tog projekta.

Europska komisija danas je objavila rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja.

3.400 općina dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Zahvaljujući inicijativi, preko sto hrvatskih gradova će dobiti besplatni Wi-Fi u javnom prostoru među kojima su: Zagreb, Rijeka, Vinkovci, Opatija, Ilok, Metković, Makarska te mnogi drugi gradovi. 

 

Mario Adrinek

 

Pročitano 1998 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina