ostani doma

Josipu Remenaru, tragično preminulom branitelju iz Udbine uređeno posljednje počivalište Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Utorak, 18 Veljača 2020 10:39 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Zahvaljujući inicijativi Ilije Šljivića iz Udbine, inače branitelja HVO-a i njegovim prijateljima uređeno je posljednje počivalište tragično preminulog branitelja Josipa Remenara.

Pokojni Josip Remenar bio je hrvatski branitelj koji je tragično preminuo a tijelo je pronađeno nekoliko dana nakon smrti tj. 23.05.2018. godine kada je između ostaloga naložen i hitni ukop.

Posljednje počivalište do danas je izgledalo ovako (slika dolje) a zahvaljujući inicijativi branitelja Ilije Šljivića iz Udbine i njegovih prijatelja, posljednje počivalište Josipa Remenara sada je uređeno i dostojno mjesto za upaliti svijeću hrvatskom branitelju.

remenar1

Danas u 15.30 sati na mjesnom groblju u Udbini od strane svećenika Crkve Hrvatskih Mučenika biti će izvršen blagoslov grobnog mjesta te posmrtnih ostataka Josipa Remenara koji nije izvršen u vrijeme pokopa.

Ilija Šljivić sa njegovim prijateljima odradio je i koordinirao akciju uređenja posljednjeg počivališta Josipa Remenara čime je dokazao da branitelj i kada umre ne treba biti zaboravljen a ovaj primjer je jedna od rijetkih svijetlih točaka odnosa lokalnih zajednica prema svojim braniteljima.

Mario Adrinek

Pročitano 1046 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina