ostani doma

Koronavirus Udbinu nije zaobišao, nemojmo stigmatizirati sumještanina i njegovu obitelj Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Petak, 10 Travanj 2020 17:03 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Kao malo mjesto Udbina je imala sve predispozicije za eventualno izbjegavanje koronavirusa o kojem smo do danas samo slušali i gledali kako se taj virus događa “tamo negdje“ i nekom drugom.

Od danas će se sve naše navike polako mijenjati uz obaveznu socijalnu distancu kao i trenutnu blokadu kretanja izvan mjesta Udbina do završetka epidemiološke obrade svih kontakata povezanih sa našim sumještaninom.

U ovom trenutku nema nikakvog razloga za paniku, epidemiološka služba radi svoj posao kao i policija te županijski i lokalni stožer civilne zaštite. Mjera ograničavanja kretanja na samo mjesto Udbina te zabrana izdavanja propusnica su uobičajene mjere na koje se moramo priviknuti.

Na žalost danas je naš sumještanin i njegova obitelj zbog oboljenja stigmatizirana a ja kao urednik ovog portala pozivam Vas da to ne radite, nije u redu da prozivamo nekoga tko je obolio jer mogao je prvi oboljeli biti bilo tko od nas. Koronavirus je tu a suzbiti ga možemo jedino poštujući mjere epidemiološke službe te stožera civilne zaštite na razini županije i općine Udbina. Sve drugo nema smisla i kontraproduktivno je.

Postupimo kao savjesni i odgovorni građani, ako ste bili u kontaktu sa oboljelim prijavite kontakt i prođite epidemiološku obradu jer samo na taj način možemo štititi sebe i druge sumještane.

U privitku odluka županijskog stožera civilne zaštite Ličko senjske županije.

Mario Adrinek

Zaključak obustava propusnica Udbina

Pročitano 1107 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Travanj 2020 17:22

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina