ostani doma

Udbina u strogoj karanteni, neće raditi pošta i mesnica, trgovina će se dezinficirati od strane ovlaštene službe Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Ponedjeljak, 13 Travanj 2020 19:49 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Sa današnjim danom u Udbini je 10 mještana zaraženo virusom covid-19, te su uvedene mjere stroge karantene za mjesto Udbina. Udbinu će permanentno nadzirati i dronovi kako bi se spriječilo eventualno nepoštivanje odredbi lokalnog stožera civilne zaštite općine Udbina.

Od sutra neće raditi poslovnica Hrvatske pošte u Udbini kao i mesnica Pivac, dok će se trgovina Izbor Jandrić po djelatnicima dezinfekcijske službe detaljno dezinficirati uz vjerojatno postavljanje dezinfekcijske barijere kod ulaska u trgovinu.

Sve ove mjere neće dati nikakve rezultate ako će mještani biti neodgovorni na način da se ne pridržavaju mjera socijalne distance i odgovornog ponašanja, ako ste bili u kontaktu sa bilo kojim zaraženim sumještaninom nemojte to skrivati. Vaša je obaveza takav kontakt prijaviti i postupiti po uputama epidemiologa jer to je jedini način da se spriječi širenje virusa.

Isto tako u više stambenim zgradama nemojte obuću koju ste nosili ostavljati u stubištu, niti je higijenski niti je to pravilno a sukladno uputama epidemiologa može predstavljati izvor zaraze, obuću koju ste nosili obavezno unesite u vaš stan.

Lokalni stožer civilne zaštite općine Udbina dao je sve od sebe da se spriječi širenje virusa a ostalo je na nama samima i na našoj savjesti, predsjednik stožera civilne zaštite općine Udbina Milan Uzelac, uvijek je dostupan i na raspolaganju svim mještanima Udbine.

Od danas će se svaki dan u 15.00 sati po djelatnicima Doma zdravlja Gospić u Udbini uzimati uzorci na covid-19.

Čuvajmo sebe kako bi sačuvali druge a za nervozom i panikom doista nema potrebe, virus je tu a samo mi međusobno odlučujemo do kada će biti…..

Mario Adrinek

Pročitano 2024 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina