ostani doma

Priopćenje o događanjima na području Policijske uprave ličko-senjske za protekli vikend

Vijesti Napisao/la  Ponedjeljak, 09 Ožujak 2015 11:32 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. ožujka 2015. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće, jedan nalet vozila na divlju životinju, dva narušavanja javnog reda i mira, tri dragovoljne predaje oružja, jedan carinski prekršaj i jedan pronalazak nestale osobe.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje u dva slučaja, zbog osnove sumnje da su dvije osobe počinile kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U prvom slučaju kriminalističko istraživanje provedeno je nad 42-godišnjakom iz Brinja, kod kojega je pretragom kuće pronađena puška i 14 komada streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.  

U drugom slučaju kriminalističko istraživanje provedeno je nad 28-godišnjakom iz Udbine, kod kojega je pretragom obiteljske kuće pronađena puška i 15 komada raznog streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao.  

Protiv njih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a odgodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Korenice (1).

Evidentiran je i jedan nalet vozila na divljač i to na području Korenice (srna).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 4 prekršaja upravljanja pod zabranom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 8. ožujka u Gospiću, kod 36-godišnjaka iz Ličkog Osika (1,95 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Događaji na granici

U subotu su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima carine, na MCGP Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila, zadarskih registracijskih oznaka, kojom prilikom je izvršenom kontrolom kod 55-godišnjaka iz Zadra, pronađeno 50 komada streljiva, koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađeno streljivo od njega je privremeno oduzeto, te mu je zbog počinjenog prekršaja izdan obvezni prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja oružja

Tijekom vikenda su evidentirane tri dragovoljne predaje oružja:

-       6. ožujka u Otočcu je građanin predao pušku M-48 i 356 komada raznog streljiva,

-       7. ožujka u Senju građanin je predao 1072 komada raznog streljiva,

-       8. ožujka u Otočcu je građanka predala 453 komada raznog streljiva i tri spremnika za automatsku pušku.

Navedenu pušku i streljivo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Pronalazak nestale osobe

Jučer, 8. ožujka u mjestu Poljice, Grad Otočac na livadi, pronađeno je žensko tijelo. Potvrđeno je da se radi o 80-godišnjakinji iz Splita, za kojim je Policijska uprava ličko-senjska 21. veljače 2015. godine raspisala potragu.

Tijekom očevida od strane mrtvozornika nisu pronađeni tragovi nasilne smrti.

                                                                                                                                                                                                                                                          

Policijska uprava ličko-senjska

Pročitano 1011 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Ožujak 2015 11:39

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina