Održana prva javna tribina pod nazivom “Udbina mjesto posebnog pijeteta“ Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 16 Travanj 2015 22:05 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Udbina, 16.04.2015.godine, pred oko 80 sudionika u  dvorani KIC-a “Nikola Tesla“ održana je prva tribina sa temom “Udbina mjesto posebnog pijeteta“.

Iz izdašnog izlaganja prof.dr.sc Josipa Jurčevića o težini “Krbavske bitke“ kao prekretnice u povijesti hrvatskoga naroda na ovim područjima, te kao temelju za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta, mogle su se doznati mnoge nepoznate činjenice o uzrocima i posljedicama „“Krbavske bitke“ po hrvatski narod ne samo na ovim područjima nego i puno šire.

udbina tribina1Iz izlaganja gosp. Željka Turića, branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, sudionici tribine upoznati su sa razlozima tradicionalnih hodočašća hrvatskih branitelja u Udbinu, onime što branitelji hodočasnici osjećaju prema Udbini, kao i što im znači Udbina kao mjesto posebnog pijeteta.

Na žalost na tribini nije bilo predstavnika srpske nacionalne manjine.

Tijekom tribine načelnik Općine Udbina gosp. Ivan Pešut, pozvan je da iskoristi svoje pravo po statutu Općine Udbina i potencira sjednicu vijeća na kojoj bi se donijela odluka o proglašenju “Udbine mjestom posebnog pijeteta“, a kako se ne bi stvarali dodatni troškovi Općini Udbina raspisivanjem lokalnog referenduma sukladno statutu Općine Udbina.

Od strane organizatora tribine zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na ovom povijesnom događaju za Udbinu, koja ne samo da treba već i mora postati mjestom posebnog pijeteta zbog svih strahota i patnji koje je podnio hrvatski narod na ovom području.

Vidimo se na sljedećoj tribini “Udbina mjesto posebnog pijeteta“.

Pročitano 1282 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Travanj 2015 23:00

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina