ostani doma

U Udbini osnovana Udruga Hrvata Općine Udbina “Hrvatski feniks“ Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Subota, 30 Svi 2015 21:09 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Udbina, danas je u prostoru KIC-a „“Nikola Tesla“ održan sastanak inicijative za osnivanje Udruge Hrvata Općine Udbina “Hrvatski feniks“. Na sastanku je donesena odluka da se Udruga osnuje odmah, s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata kao manjinskog naroda na području Općine Udbina.

Osnivačka skupština prihvatila je jednoglasno statut Udruge Hrvata Općine Udbina “Hrvatski feniks“, te je tom prilikom za predsjednika Udruge izabran Mario Adrinek, za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Šljivić a za tajnika Udruge izabrana je Suzana Franjičić, dok su u Upravni odbor izabrani Anita Begić i Božo Andrijević te Nadzorni odbor kojim predsjeda Vitomir Mandić, a članovi odbora su Stipo Gučanin i Pavo Kolakušić, kao i Likvidator Bosiljka Kaselj.

Na samoj osnivačkoj skupštini prezentirane su smjernice djelovanja Udruge, od kojih je prva rješavanje stambenog pitanja Hrvata i konačno stjecanje vlasništva nad kućama i stanovima koji se trenutno koriste, kao i osiguravanje besplatne pravne pomoći onim članovima kojima će to biti potrebno. Isto tako definirano je da više ne smije biti dijeljena Hrvata na one iz BiH, domicijelne ili naseljene kao i da takvim podjelama u Udruzi nema mjesta.

Pod točkom razno, konstatirano je da će Udruga po registraciji kod Ureda državne uprave Ličko-senjske županije, zauzeti stav o mnogim problemima koje imaju pripadnici hrvatskoga naroda na području Općine Udbina.

 

M.A.

Pročitano 3737 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Svi 2015 21:40

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina