ostani doma

Jedinstveni upravni odjel Općine Udbina vrši selektivnu i diskriminirajuću naplatu komunalne naknade na području Općine Udbina i pri tome teško oštećuje Općinski proračun. Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Utorak, 16 Lipanj 2015 22:10 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Udbina, tragom informacije o selektivnom i velikim dijelom diskriminirajućom odlukom jedinstvenog upravnog odjela Općine Udbina, proračunu Općine Udbina nanosi se enormna šteta nenaplatom komunalne naknade svim mještanima Općine Udbina koji ispunjavaju te uvijete sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

Slijedom navedenog utvrdili smo da komunalnu naknadu plaćaju jedino mještani Udbine, dok se u selima koja posjeduju asfaltiranu cestu i javnu rasvjetu na području Općine Udbina ta ista naknada ne naplaćuje.

Kako posjedujemo provjerenu informaciju da su o navedenoj temi vijećali i općinski vijećnici te je tom prilikom pročelnica jedinstvenog upravnog odjela i potvrdila da se komunalna naknada ne naplaćuje nikom drugom osim mještanima Udbine, slobodni smo zaključiti da se na taj način Općinskom proračunu nanosi ogromna šteta a JUR Općine Udbina ne postupa zakonito već selektivno i diskriminirajuće, stvarajući velike razlike između mještana Općine Udbina na način da su neki neopravdano izuzeti iz pune primjene Zakona o komunalnom gospodarstvu a drugi sve to uredno plaćaju.

Nitko si ne može uzeti za pravo pa makar to bio i JUR Općine Udbina, vršiti diskriminaciju nad stanovništvom Općine kojom upravlja i pri tome nanijeti ogromnu štetu proračunu Općine Udbina a da se ne postavi pitanje kompetentnosti i zakonitosti rada tog odjela.

Nadamo se da će ovaj tekst pročitati i neki vijećnik u Općinskom vijeću Općine Udbina i potencirati raspravu o neravnopravnosti mještana Općine Udbina.

Mario Adrinek

Pročitano 1533 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina