ostani doma

UDBINA: VIJEĆNIK „DOMOLJUBNE“ KOALICIJE HDZ-a I SDSS-a JOVICA ČORTAN OTVORENO ZAPRJETIO DRAGOVOLJCU I INVALIDU DOMOVINSKOG RATA

Vijesti Napisao/la  Petak, 17 Srpanj 2015 00:29 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

VIJEĆNIK „DOMOLJUBNE“ KOALICIJE HDZ-a I SDSS-a JOVICA ČORTAN  OTVORENO ZAPRJETIO DRAGOVOLJCU I INVALIDU DOM RATA MARIU ADRINEKU NA UDBINI .

Dok se na pisti Udbinske vojarne „Josip Jović“ Hrvatska vojska uvježbava za vojni mimohod, a u čast dvadesete obljetnice vojno redarstvene akcije „Oluja.“Akcije koja je sa ovih prostora kao i ostalih Hrvatskih područja koja su bila okupirana, pomela srpske pobunjenike i zagovaratelje „Velike Srbije“

U isto vrijeme  gore na Udbini srbin Jovica Čortan vjećnik  Udbinske „Domoljubne“ koalicije koju su stvorili HDZ-e i SDSS -otvoreno prijeti invalidu i dragovoljcu pripadniku specijalne policije iz Domovinskog rata - Mariu Adrineku.

Naravno ne bi me čudilo da je i taj JovicaČortan jedan od velikog broja aboliranih pobunjenika koji su zagovarali u Hrvatskoj „Veliku Srbiju“ i za nju se borili, no i to se danas lako dozna. Jer otkud tolika mržnja koja ga je potaknula na prijetnju HR branitelju i invalidu Dom rata.

Naime dana 16. srpnja 2015 godine održana je sjednica općinskog vijeća na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda bila i točka u kojoj se trebalo raspravljati, o Udbini kao mjestu od posebnog pijeteta.

Ovu točku potaknuo je predsjednik građanske inicijative Hrvatski „Feniks“ Mario Adrinek, te je cijelo vrijeme nazočio sjednici općinskog vijeća.

Po završetku sjednice vijećnici i gosti počeli su se razilaziti spuštajući se sa kata zgrade na kojem je smještena općinska vijećnica.

Tu na stepenicama Mariu Adrineku prilazi vjećnik SDSS-a Jovica Čortan unoseći mu se u lice uz prijeteće riječi „ne čačkaj tamo gdje ti nije mjesto“. Sve ovo dogodilo se u prisustvu HDZ-ovog vijećnika T.S i pred članom građanske inicijative Hrvatski „feniks“P.K.

Naravno Adrinek je ovu prijetnju shvatio ozbiljno pa je prijetnju prijavio policiji, jer ovo nije prva prijetnja koja je od strane Srba upućena Hrvatima sa Udbine.

O omalovažavanju Hrvata na Udbini se već dosta pisalo kao i sili pojedinih Srba koji kao SDSS-ovi članovi,a u „Domoljubnoj“ koaliciji sa HDZ-om sprovode politiku etničkog čišćenja iz pojedinih Udbinskih firmi.

 Jedna od njih je Kraljevac d.o.o koji se je izrodio iz bivšeg Komunalnog poduzeća koje je propalo i iz kojeg su otkaz dobili svi do jednog Hrvata.

Na Udbini je gradonačelnik HDZ-ovac Ivan Pešut koji valjda zbog Domoljublja tečno govori ekavicu valjda da bi ga razumjeli njegovi partneri iz SDSS srbi sa kojima je očito potpisao pakt , a na štetu Hrvata.

Zapravo ni jedan od Pešutovih poteza ne ide u korist Hrvata koji su na žalost u općini Udbina manjina makar na papiru, svaki njegov potez je podilaženje većini, a to su Srbi među kojima on pliva kao ribica u vodi.

No pitanje je do kada ?

 M.K.J

Objavio: braniteljski-portal.hr

 

Pročitano 2571 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Srpanj 2015 05:55

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina