Vukovar – mjesto posebnog pijeteta Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 19 Studeni 2015 13:02 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježava se pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga proglašen je „Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara – Grada simbola samostalne hrvatske države.

Program obilježavanja započeo je paljenjem svijeća na Križnom putu od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rada u organizaciji osnovnih škola Grada Vukovara.

U krugu Opće županijske bolnice Vukovar održan je prigodni program pod nazivom “Vukovaru- mjesto posebnog pijeteta” nakon kojega su brojni branitelji, dužnosnici i građani krenuli na križni put. Kolona sjećanja predvođena članicama i članovima Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja zajedno sa pripadnicima 204. vukovarske brigade i braniteljskim udrugama grada Vukovara kretala se ulicama Grada do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

I Udbina je ove godine sudjelovala u obilježavanju patnje i stradanja Grada heroja, a naravno ne smijemo zaboraviti slogan ovogodišnjeg Dana sjećanja a to je “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“. Vukovar to definitivno zaslužuje a poveznica između Vukovara i Udbine je upravo mjesto pijeteta, s tim da će Udbina to tek postati, sviđalo li se to lokalnim čelnicima ili ne.

Žrtvu koja je podnesena na Krbavskom polju i Udbini sadašnji čelnici Općine niti shvaćaju niti će je ikada shvatiti, možda tek kada oni budu dio povijesti ali pod uvjetom da imaju savjest a to je već posebna priča.

Mario Adrinek

 

Pročitano 880 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Studeni 2015 13:13

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina