Da li je ugroženo zdravlje djece u Dječjem vrtiću "Medo" u Udbini? Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 10 Prosinac 2015 00:23 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Ovaj portal od strane nekoliko mještana Udbine obaviješten je o problemu propuštanja (kvara) odvodnih-kanalizacijskih cijevi u stambenoj zgradi lociranoj u Udbini, ul. Trg Sv. Lucije br. 4, ili poznatijoj po mjestu gdje se nalazi dječji vrtić “Medo“.

Samo po sebi navedeni problem bio bi i ostao jedino problem suvlasnika i stanara zgrade, iako nije ni malo ugodno u prostorijama koje se koriste za spremanje drva gaziti po otpadnim-kanalizacijskim vodama a još je manje ugodno ta i takva drva koristiti za ogrjev.

Naime sukladno izjavama stanara, otpadne-kanalizacijske vode zbog kvara odvodne mreže prodiru i u sam Dječji vrtić “Medo“ koji je u vlasništvu Općine Udbina, pa tete umjesto da rade sa djecom moraju kantama skupljati otpadne-kanalizacijske vode koje kroz zid prodiru u prostorije vrtića.

Općina Udbina iako je nekoliko puta do sada alarmirana a posebno načelnik Općine, nisu poduzeli ništa u cilju zaštite zdravlja vrtićke djece iako su otpadne-kanalizacijske vode izvor najvećih zaraza. Naravno odgovornost u ovom slučaju leži i na nekome od nesavjesnih stanara koji je dužan popraviti kvar na odvodnim cijevima u svom stanu ali još veća odgovornost je na vlasniku dječjeg vrtića tj. Općini Udbina u slučaju izbijanja bilo kakve zaraze i oboljenja kod djece.

Iako sam kao urednik ovog portala od samih zaposlenika Dječjeg vrtića “Medo“, pokušao potvrditi sve navode, naišao sam na tzv. zid šutnje.....

Zdravlje djece je najbitnije a ugrožavati ga činjenjem ili još gore ne činjenjem u biti pokazuje nivo naše društvene odgovornosti i tromost službi koje mi plaćamo da rade svoj posao.

M.A.

Pročitano 2730 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina