ostani doma

Da li je ugroženo zdravlje djece u Dječjem vrtiću "Medo" u Udbini? Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 10 Prosinac 2015 00:23 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Ovaj portal od strane nekoliko mještana Udbine obaviješten je o problemu propuštanja (kvara) odvodnih-kanalizacijskih cijevi u stambenoj zgradi lociranoj u Udbini, ul. Trg Sv. Lucije br. 4, ili poznatijoj po mjestu gdje se nalazi dječji vrtić “Medo“.

Samo po sebi navedeni problem bio bi i ostao jedino problem suvlasnika i stanara zgrade, iako nije ni malo ugodno u prostorijama koje se koriste za spremanje drva gaziti po otpadnim-kanalizacijskim vodama a još je manje ugodno ta i takva drva koristiti za ogrjev.

Naime sukladno izjavama stanara, otpadne-kanalizacijske vode zbog kvara odvodne mreže prodiru i u sam Dječji vrtić “Medo“ koji je u vlasništvu Općine Udbina, pa tete umjesto da rade sa djecom moraju kantama skupljati otpadne-kanalizacijske vode koje kroz zid prodiru u prostorije vrtića.

Općina Udbina iako je nekoliko puta do sada alarmirana a posebno načelnik Općine, nisu poduzeli ništa u cilju zaštite zdravlja vrtićke djece iako su otpadne-kanalizacijske vode izvor najvećih zaraza. Naravno odgovornost u ovom slučaju leži i na nekome od nesavjesnih stanara koji je dužan popraviti kvar na odvodnim cijevima u svom stanu ali još veća odgovornost je na vlasniku dječjeg vrtića tj. Općini Udbina u slučaju izbijanja bilo kakve zaraze i oboljenja kod djece.

Iako sam kao urednik ovog portala od samih zaposlenika Dječjeg vrtića “Medo“, pokušao potvrditi sve navode, naišao sam na tzv. zid šutnje.....

Zdravlje djece je najbitnije a ugrožavati ga činjenjem ili još gore ne činjenjem u biti pokazuje nivo naše društvene odgovornosti i tromost službi koje mi plaćamo da rade svoj posao.

M.A.

Pročitano 2903 puta

Facebook

Simbol obrane

toranj 302x906 29 1 2016

Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tko zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen....

Iz fotogalerije

mnk_krbava-31.jpg

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina