Ispiši ovu stranicu
Mirela Stanić Popović Mirela Stanić Popović Dražen Prša

Predstojnica DUOSZ Mirela Stanić Popović 1991. bila šefica zatvora u Kninu Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Subota, 09 Siječanj 2016 08:56 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Iako Udbina News jako rijetko prenosi tekstove sa drugih portala, na portalu Nezavisni.hr objavljen je tekst koji potvrđuje tvrdnje Udruge Hrvata Općine Udbina - Hrvatski feniks o diskriminacijskom odnosu srpske većine prema manjinskom hrvatskom narodu po pitanju stambenog zbrinjavanja. Možemo slobodno ustvrditi da je ovo čisti dokaz upravo takve politike Općine Udbina... Donji tekst i fotografija vlasništvo su portala Nezavisni.hr

Kako konačno zaustaviti neviđeni kriminal u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, bila je tema konferencije za novinare Zajednice povratnika Hrvatske održane u petak u Osijeku. Upozoreno je i na podatak da tehnička Vlada na odlasku ne prestaje u raznim segmentima s provođenjem teških kaznenih djela i kriminalnih radnji.

Ono što najviše zabrinjava je nastavak kriminalnih radnji i diskriminacije po nacionalnoj osnovi Hrvata u Hrvatskoj državi od strane predstojnice Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Mirele Stanić Popović, koja je inače bila šefica Kninskog zatvora za vrijeme okupacije 1991. godine što joj je glavna referenca za to radno mjesto, istaknuo je predsjednik ZPH Josip Kompanović.

“Govorili smo i o tome i na ranijim tiskovnim konferencijama, da je ista osoba prošle godine protuzakonito raspisala natječaj za prijem čitav niz ljudi u izmišljena radna mjesta u Državnom uredu a jedini kriterij je bio da su iz redova SDSS-a i SDP-a, dakle opet diskriminacija po nacionalnoj osnovi. Ministarstvo uprave poslalo je Državnom uredu naputak da se taj natječaj poništi, ali gospođa Stanić-Popović ide dalje i objavljuje da su primljeni sljedeći kandidati, ali na popisu nema imena nego samo inicijali. Upozorili smo i na kriminal u sklapanju poslova s novoosnovanom firmom Jdoo, koja jedino i isključivo sklapa poslove s Državnim uredom i na taj način očito peru novac. Kriminal je u tome što se istovrsni poslovi rascjepkavaju na nekoliko segmenata i za svaki se sklapa poseban govor u vrijednosti do 200.000 kuna, bez PDV-a, direktnom pogodbom, kako bi se izigrao propis o javnoj nabavi, jer poslovi preko 200.000 kuna moraju ići na javni natječaj” – kazao je Kompanović.

Na kraju je spomenuo i kriminalnu radnju koja se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave.

“Na poziv se javilo 33 JLS a 3.000.000 kuna dobilo je 8 općina čiji su načelnici ili donačelnici Srbi iz SDSS-a. Ovakva diskriminacija po nacionalnoj osnovi Hrvata u Hrvatskoj prelazi svaku mjeru i Zajednica povratnika Hrvatske poziva Mandatara i Predsjednicu Republike da se ovome stane na kraj. Protiv Mirele Stanić Popović ZPH je podnijela i kaznenu prijavu DORHU sa svom popratnom dokumentacijom i nadamo se da će završiti u zatvoru ali s onu stranu brave” – kazao je predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske, Josip Kompanović.

Dražen Prša

Objavio: Nezavisni.hr

Pročitano 2855 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Siječanj 2016 09:27