Udbina Udbina

Priopćenje UHOU – Hrvatski feniks povodom govora mržnje i šutnje predstavnika Općine Udbina koji su bili prisutni tom govoru Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 04 Kolovoz 2016 12:02 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dana 27.07. od strane Loki TV u mjestu Donji Srb, snimljen je video intervju iz kojeg proizlaze elementi djela govora mržnje a koje je javno izjavila Draga Stojić iz Udbine.

Kako je Općina Udbina financirala autobusni prijevoz u Donji Srb te su se u autobusu sa navedenom nalazili i predstavnici Općine Udbina, a koji do sada apsolutno nisu reagirali tj. očito su takav govor prešutno i podržali a donačelnik iz redova hrvatskoga naroda Zlatko Brkić(HDZ) nije našao za shodno reagirati kao ni putnik u tom istom autobusu donačelnik Milan Uzelac (SDSS), Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks najoštrije osuđuje šutnju navedenih kao prešutno odobravanje govora mržnje spram manjinskoga naroda u Udbini a to su službeno Hrvati.

Udruga kao službena udruga manjinskoga naroda (Hrvatskoga) otvoreno i javno osuđuje govor mržnje Drage Stojić tek sada pošto smo do sada čekali bilo kakvo javno priopćenje Općine Udbina vezano za navedeni govor. Ne čudimo se donačelniku Uzelcu jer takve izjave očito on zdušno podržava kao i forum “glasa krajišnika u egzilu“ ali nas iznenađuje nezainteresiranost donačelnika Brkića kao donačelnika iz redova hrvatskoga naroda(HDZ) te načelnika opčine Ivana Pešuta(HDZ).

Dapače ni izostanak reakcije načelnika općine nas apsolutno ne čudi pošto je Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks za njega a to je javno izjavio pred svjedocima ustaška-ustašoidna udruga.

Povezivati udrugu sa nekim prošlim režimima sa kojima udruga apsolutno nema veze i to samo zato što okuplja pripadnike manjine na području Općine Udbina hrvatske nacionalnosti je u najmanju ruku degutantno i diskutabilno a pritom zatvarati oči pred oružjem koje je pronađeno kod vijećnika SDSS-a i nedavno danim izjavama Drage Stojić sasvim jasno govori kojim smjerom ide Općina Udbina i kome se pogoduje čitavo vrijeme a sve na štetu hrvatskoga naroda na području Općine Udbina.

Bolje bi bilo da se zapitate kome treba pretvaranje vjerskog blagdana srpske nacionalne manjine “Preobraženja“ u redovni pokušaj rehabilitacije propale tvorevine sao krajine i veličanja srpskog ekstremizma. Hrvatima sigurno ne treba a zaključak neka svatko izvede za sebe!

Stoga nije ni čudo da je za općinu proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti 05.08. noćna mora pa se tako prošle godine bježalo iz Udbine u Breštane a sada u prostor DVD-a, pa je za nadati se da će na godinu proslava najveličanstvenije operacije hrvatske vojske i policije “OLUJA“ dobiti zasluženo mjesto sa normalnim cjelodnevnim programom u centru Udbine ili ti Trgu.

Predsjednik Udruge

Mario Adrinek

 

Pročitano 1635 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Kolovoz 2016 12:32

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina