18.11. Vukovar i Udbina se i simbolično povezuju Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Petak, 11 Studeni 2016 20:02 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Dan sjećanja na žrtve Vukovara 18.11.1991. godine, dan je koji se nikada ne smije zaboraviti a srbo četničkom agresoru oprostiti zvjerstva koja su tada počinjena.

I ove godine u organizaciji Udruge Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks iz Udbine u Vukovar polazi autobus kako bi se Udbinjani poklonili nevino stradalim žrtvama Vukovara 18.11.1991. godine.

Istovremeno u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini 18.11. u 17.00 sati biti će održana Sveta misa te procesija vjernika sa upaljenim svijećama kroz mjesto Udbina u spomen na žrtve Vukovara, a po završetku procesije kod replike vukovarskog križa u spomen na 25 godišnjicu stradanja Vukovara iz Udbine prema Vukovaru poletjeti će 25 svjetlećih lampiona.

Putnici u Vukovar ove godine gosti su Koordinacije braniteljskih udruga Grada Vukovara kao suorganizatora Dana sjećanja na žrtve Vukovara 18.11.1991. godine pod nazivom “Vukovar - mjesto posebnog pijeteta“.

Vukovar je mjesto posebnog pijeteta a Udbina će to tek postati te je i ovaj simbolični čin početak jedne puno veće i bolje povezanosti Vukovara i Udbine, ove godine simboličan, a iako simboličan povezati će ova dva mjesta kamerom HRT-a koja će popratiti Svetu misu iz Crkve hrvatskih mučenika, procesiju kroz mjesto Udbina i puštanje 25 letećih lampiona u spomen na 25. obljetnicu stradanja Grada heroja.

Vukovar i Udbina htjeli to neki priznati ili ne povezani su samom činjenicom da su i jedno i drugo mjesto obilježila najveća stradanja Hrvata u povijesti pa samim time i imaju puno pravo nazivati se mjestima posebnog pijeteta. Na žalost Vukovarske rane su još uvijek svježe i bole puno više od onih iz Krbavske bitke pa je vjerojatno zbog toga od strane načelnika Općine Udbina (HDZ) i donačelnika iz redova hrvatskoga naroda(HDZ) prošle godine prevarena građanska inicijativa za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta.

Mario Adrinek

Pročitano 1072 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina