Tko to širi “kulturu“ u Udbini, pod krinkom KUD-a znakovitog naziva “Krajina“ iz Beograda i to samo dan nakon obljetnice najveće tragedije u Vukovaru i Škabrnji Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 17 Studeni 2016 16:48 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U vrijeme kada svi hrvati tuguju zbog zločina nad stanovništvom nesrpske nacionalnosti nepokorenog Grada Vukovara 18.11.  pod velom tajne u subotu 19.11.2016. godine u organizaciji udruge SKD Prosvjeta nastupiti će ni manje ni više nego KUD “Krajina“ iz Beograda.

skd prosvjeta1Površnim pregledom Internet stranice navedenog kud-a vrlo lako se može zaključiti da se radi o društvu koje se bavi očuvanjem navodne kulturne baštine nepostojeće tvorevine tzv. Krajine.

Nije potrebno ni spominjati da se ovakvim manifestacijama pod financijskim okriljem Općine Udbina vrijeđaju nacionalni osjećaji Hrvata kao manjinskoga naroda u Udbini a veliča zločinačka tvorevina iz Domovinskog rata zbog koje je ubijeno oko 14900 branitelja i civila.

Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks, najoštrije osuđuje revitalizaciju zločinačke tvorevine “krajine“ pod bilo kakvim izlikama a u ovome slučaju to je navodna kulturna baština koja treba veličati upravo tvorevinu koja je nastala na zločinu nad nesrpskim stanovništvom a to je Krajina…

Svakako mogu zaključiti da je to normalan slijed događanja kada je zamjenik načelnika forumaš Krajinaforce foruma, a oni hrvati koji se drznu reći nešto jasno i glasno od strane istoga odmah budu prozvani ekstremnim desničarima i nacionalistima. Pitam se samo tko je u biti ekstremista onaj koji cijeni poštuje i voli svoju Domovinu Hrvatsku ili onaj koji stalno cvili da je ugrožen da su mu umanjena prava a u biti je službena većina na području Općine Udbina.

Link na stranicu ovdje   -Samo za one sa dobrim živcima…..

Mario Adrinek

Pročitano 3334 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina