ostani doma

Kraljevac d.o.o Udbina ostvaruje ekstraprofit na stanarima više stambenih zgrada u Udbini Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Utorak, 28 Veljača 2017 21:04 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Iako je od Općine Udbina kao 100% -og vlasnika poduzeća Kraljevac d.o.o Udbina zatraženo očitovanje, sa koje osnove se svakom stanu u više stambenim zgradama naplaćuje Fiksni dio cijene vodnih usluga pošto čitava zgrada koristi samo jedan sat koji je i osnova za naplatu, odgovora nismo dobili već je upit proslijeđen direktoru navedenog komunalnog poduzeća Darku Poznanoviću.

Sam odgovor Darka Poznanovića kao direktora Kraljevca nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem čime se evidentno zaobilazi istina a istina je da se za jedan mjerni uređaj tj. Vodomjer može naplatiti samo jedna fiksna naknada a na primjeru stambene zgrade u ulici Bana Ivana Karlovića br. 2 u kojoj se nalazi 8 stanova Fiksni dio cijene vodnih usluga iznosi 28,25 kn po stanu sa obračunatim PDV-om što znači da samo taj ulaz mjesečno plača 226 kuna sa PDV-om ili 197,75 kuna mjesečno više od onoga što bi se smjelo naplatiti.

Još kada svemu tome dodamo paušalni obračun potrošnje vode za navedenu stambenu zgradu čime su isključeni troškovi koji su skriveni u Fiksnom dijelu cijene vodnih usluga a donose se na: očitavanja vodomjera, obrade očitanih podataka te izrade i dostave računa korisnicima vodnih usluga, kao i investicijskog održavanja priključka nekretnine na komunalne vodne građevine tada sa velikom sigurnošću možemo postaviti pitanje da li Kraljevac radi na pošten način ili se poslovanje svodi na tzv. “deranje“ ionako osiromašenih mještana Udbine.

U vezi navedenog problema kontaktirane su i Udruge za zaštitu potrošača po kojima je takav način obračuna Fiksnog dijela cijene vodnih usluga apsolutno neprihvatljiv i u sivoj zoni jer tako distributer vode sebi osigurava ekstraprofit, pa za “održavanje i očitavanje” jednog vodomjera naplaćuje nekoliko naknada, a za isti vodomjer u privatnoj kući samo jednu.

Primjera radi Dom za starije i nemoćne osobe Udbina plaća 28,25 kuna sa PDV-om isti taj Fiksni dio cijene vodnih usluga.

Ako je ovo normalan način poslovanja jednog općinskog poduzeća onda je stvarno došlo vrijeme da se zapitamo što nam tek slijedi.

U nastavku koji slijedi uskoro  objavljujemo odgovor Darka Poznanovića, direktora Kraljevac d.o.o Udbina koji nema veze sa postavljenim pitanjem kao i daljnji slijed koji moraju poduzeti stanari više stambenih zgrada!

Mario Adrinek

Pročitano 1923 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 28 Veljača 2017 21:11

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina