Posveta Spomen kamenja za Zid sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Utorak, 09 Svibanj 2017 21:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia organizirali su posvetu Spomen kamenja u Antunovcu. Spomen kamenje ugrađuje se u Zid sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Na samoj ceremoni posvete koju je predvodio župnik Andrija Vrbanić bili su nazoćni mještani Antunovca na čelu s Ivanom Anušić i Davorom Tubanjski, roditelji poginulih i nestalih branitelja na čelu s Otom Farkaš i Katarinom Klarić.

Naime, Moto klub Veterani Croatia, svake godine organizira moto defile „Jaši do zida“ u kojem se prikuplja spomen kamenje za izgradnju Zida sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Zid sjećanja nalazi se u Spomen parku pokraj crkve gdje je dosad prikupljeno više od dvije stotine spomen kamenja koje će, kao dio Spomen zida, vječno svjedočiti o svim stratištima hrvatskog naroda.

Tim povodom, članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska MKVC organizirali su na svetoj misi                      07. svibnja 2017. u crkvi u Antunovcu posvetu Spomen kamenja pod imenom:

- ANTUNOVAC 06.10.1991. ORLOVNJAK,

- OSIJEK 05.12.1991.

- ROSINJAČA 05.12.1991.

- MUČENIČKA SMRT mons.KAZIMIR VIŠATICKI

 

Navedeno Spomen kamenje koje nosi ime po stradanju Hrvatskog naroda biti će dio Zida sjećanja u sklopu same proslave Dana hrvatskih mučenika, u udbinskoj Crkvi hrvatskih mučenika koje se održava u mjesecu kolovoz 2017. u Udbini.

 

Podružnica 5. - Istočna Hrvatska MKVC

predsjednik, Mirko Đurđević

Pročitano 975 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svibanj 2017 21:08

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina