ostani doma

U Udbini osvanuo natpis “oj ustaše neka neka duboka vas jama čeka“

Vijesti Napisao/la  Nedjelja, 03 Rujan 2017 21:24 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na napuštenoj zgradi tzv. stare šumarije locirane u ulici Stjepana Radića br.11 u Udbini osvanuo je natpis nepoznatog autora napisan žutom bojom, sadržaja “oj ustaše neka neka duboka vas jama čeka“.

Upravo ta pjesma bila je tijekom Domovinskog rata pjesma koju su pjevali pripadnici paravojnih postrojbi SAO Krajine i pripadnici raznih četničkih pokreta pri tome smatrajući pod pogrdnim nazivom “ustaša“ sve pripadnike hrvatskoga naroda pa i djecu. Mnogi zločini srpskih paravojnih postrojbi tijekom Domovinskog rata počinjeni su upravo zbog navedenih stihova koji sigurno nisu niti miroljubivi niti dobrodošli.

I u predizborno vrijeme uoči lokalnih izbora članovi i simpatizeri SDSS-a te pripadnici srpskog naroda dobivali su na ruke pamflet o Hrvatima i čovjeku opasnih namjera te naputak o nekim ljudima koji su nacionalisti, crnokošuljaši itd, što je indirektno potpomoglo ovakvom pisanju i ponašanju.

Zanimljivo je da upravo ti koji su dijelili takve pamflete inspirirane nacionalnom mržnjom danas sjede u tijelima jedinice lokalne uprave i samouprave tj. Općine Udbina ne shvaćajući koje su sjeme zla i mržnje posijali a sada vjerojatno beru plodove svoga rada.

U zadnjih nekoliko godina u Udbini nije zabilježen ni jedan incident na nacionalnoj osnovi koji je izazvao hrvat dok sa suprotne strane svako malo slušamo i čujemo neke sasvim druge tonove što javno što tajno.

Iz navedenih razloga uzimajući opisani tekst u kontekstu u kojem je svojevremeno nastao, mogu kao urednik izraziti zabrinutost do pronalaska počinitelja i autora ovog gnjusnog natpisa i to za pripadnike hrvatske nacionalnosti, jer krajina i krajine su mračna prošlost i nešto što je kao bolesna tvorevina napravilo jako puno zločina upravo prema pripadnicima hrvatskoga naroda.

Na kraju krajeva zar hrvati u Udbini nisu manjina i imaju svojeg predstavnika koji će nadamo se po prvi puta za razliku od prethodnika konačno službeno i reagirati????

Mario Adrinek

Poslušajte i zaključite:

 

Pročitano 6691 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 03 Rujan 2017 21:52

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina