Udbina News

Udbina News

Iako se o Udbini na stranicama raznih portala prije par dana pisalo zbog pronevjere mladog vatrogasca u DVD Udbina, u današnjem policijskom izvješću PU Ličko senjske Udbina ponovno zauzima prvo mjesto pa stoga priopćenje prenosimo u cijelosti…

Comment


Iako je ovaj portal podnio službeni i pravovaljani zahtjev sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama Općini Udbina vezano za dodjelu zemljišta u vlasništvu RH-a tj. čestica upisanih u K.O. Visuć br. 3930,3936,2260,3347,2172,2168,2171,2185/1,2188/11 2189/2,2188/3,2261,2260,2297/11 2298/1,3380/1,3380/ 3380/3, 3381,3622/1, odgovor Općine Udbina od 02.10.2018. godine nismo dobili ali je zato dobivena odbijenica Zahtjeva za pristup informacijama a sam predmet je u postupku rješavanja kod Povjerenika za pravo na pristup informacijama.

Naime punu informaciju smo bez problema dobili od strane APPR-a iz koje je vidljivo da je upravo državni dužnosnik i načelnik općine Udbina Josip Seuček još 13.12.2017. godine temeljem tada važećih propisa sa Agencijom za poljoprivredno zemljište sklopio ugovor o privremenom korištenju gore navedenih parcela u ime OPG-a Josip Seuček…….

odgovor Udbina News Page 1

odgovor Udbina News Page 2Ponavljamo, državni dužnosnik i načelnik općine Udbina u ime svojeg OPG-a Josip Seuček sklopio je ugovor o privremenom korištenju 20 čestica državnog zemljišta u vrijeme dok obavlja navedenu dužnost.

Dužnost onih kojima su građani dali povjerenje za obavljanje javnih dužnosti u ovom slučaju načelnika općine je napredak te sredine a ne ovo što javno objavljujemo.

HDZ je u Udbini na vlasti zadnjih 23-24 godine a napredak je malen ili nikakav ali samo 7 mjeseci nakon izbora načelnik općine Udbina državnu zemlju ne dodjeljuje poljoprivrednicima i OPG-ovima koji muku muče sa nedostatkom poljoprivrednog zemljišta već sam u ime svog OPG-a Josip Seuček sklapa ugovore o privremenom korištenju sa sada ugašenom agencijom. Još jednom naglašavamo, načelnik općine Udbina Josip Seuček u ime OPG-a Josip Seuček sklapa sa Agencijom za poljoprivredno zemljište ugovor o korištenju državne zemlje. Malo čudno zar ne??

10. ožujka su izvanredni izbori za županijsku skupštinu Ličko senjske županije a građani velikim dijelom ocjenjuju rad lokalnih dužnosnika i stranaka to jest da li se radilo u javnom ili privatnom interesu a s obzirom na dosadašnji rad HDZ-a u Udbini biti će interesantno analizirati upravo te podatke.

Mario Adrinek

Comment


Još 15.12.2018. godine ovaj portal pisao je u tekstu naslova ; Nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja na području Općine Udbina u cijelosti oslobođene plaćanja komunalne naknade – da nije tragično bilo bi smiješno…. , o propustu skupa mozgova iz općine Udbina koji su člankom 12. prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi predvidjeli da se sve , citiramo     “-    nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja.“ kraj citata, oslobađaju plaćanja komunalne naknade u cijelosti.

Comment


Da, dobro ste pročitali, Općina Udbina za 12. sjednicu općinskoga vijeća Općine Udbina predložila je novu Odluku o komunalnoj naknadi kojom su -  nekretnine u vlasništvu/korištenju ustanova za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja u potpunosti oslobođene plaćanja komunalne naknade. Kako Općina Udbina takvih objekata ima točno 0 (nula) ispada da jedina slična ustanova a to je Osnovna škola “Kralj Tomislav“ u Udbini mora plaćati komunalnu naknadu Općini Udbina, pa je evo i to dokaz ulaganja Općine u mlade generacije i razvoj školstva i obrazovanja na ovom području…

Comment


Europska komisija je objavila službene rezultate, odnosno dobitnike vrijednosnih kupona nakon prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018. Putem održanog poziva dodijeljeno je 2800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura. Prijavitelji iz Republike Hrvatske osvojili su maksimalni broj vrijednosnih kupona koji je bilo moguće osvojiti na održanom Pozivu prema utvrđenim pravilima (8%).

Odaziv gradova i općina na natječaj bio je izuzetan. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Projekt WIFI4EU osigurava besplatan Internet svima i bio je i te kako bitan projekt za Udbinu ali na žalost nije realiziran iako bi za mještane a posebno mlađe generacije takav projekt omogućio dodatnu edukaciju i stjecanje informatičke pismenosti bez bilo kakvih dodatnih troškova.

Ostaje se samo nadati da će takvi opće korisni projekti konačno doživjeti realizaciju i u Udbini za razliku od dodjele državnog zemljišta određenom OPG-u o čemu uskoro pišemo…

Pogledajte popis gradova i općina koji su prošli na natječaju a Udbina ne, što i ne čudi s obzirom na mjesto koje Udbina zauzima po indeksu razvijenosti…..

Mario Adrinek

Croatiapdf Page 1

Croatiapdf Page 2

Croatiapdf Page 3

Croatiapdf Page 4

Croatiapdf Page 5

Comment


Marko Perković Thompson, dokazani prijatelj Udbine, dana 22.12.2018. godine u Gradskoj športskoj dvorani Gospić održati će veliki Božićni koncert. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da na vrijeme osiguraju ulaznice jer nas očekuje spektakl koji može pružiti jedino Marko svojim pjesmama o obitelji Bogu i Domovini....

22.12. svi putevi vode u Gospić, vidimo se!!!!

Informacije o koncertu 

22. prosinca u 21:00 sati
Gospić  - Gradska športska dvorana Gospić

PRODAJNA MJESTA ULAZNICA:

GOSPIĆ
Blagajna dvorane

Ulaznice su u prodaji u sustavu ticketshop.hr i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Cijena ulaznice: parter 80 kuna, tribina 100 kuna

 

Mario Adrinek

Comment


Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Đure Mesića "Rodoslovlja obitelji Pišća / Krbave i Tolića" u izdanju Matice Hrvatske i izložbu fotografija "Podlapača nekada" koje će se održati subotu, 13. listopada u 18:00 sati u dvorani KIC-a Nikola Tesla na Udbini.

Poštovani !                                                                                                                           

Comment


Nakon dužeg istraživanja konačno smo došli do svjedoka koji su potvrdili da djelatnica općine Udbina (podaci poznati uredništvu) barem zadnjih 18 godina ima na korištenje ili u vlasništvu stan lociran u ulici Bana Ivana Karlovića br.1, na drugom katu stambene zgrade, nepoznate kvadrature iako joj je adresa prebivališta u Korenici.

Comment


U vrijeme kada mali OPG-ovi grcaju u problemima zbog nedostatka zemljišta u vlasništvu RH-a za najam, načelnik Udbine takvih problema nema. Naime u ovom slučaju APPRRR je navedenom dodijelio kč. 3622/1, upisano u K.O Visuć, ukupne površine 1,32 Ha, upisanog kao Krški pašnjak, kojeg je vlasnik upravo Republika Hrvatska a u mirnom je posjedu jednog drugog OPG-a.

Comment


Iako je rješenjem inspekcije od strane Samostalnog sektora za nadzor i predstavke - Služba za inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku od 07.05.2018. godine (vidi ovdje) upravno vijeće Centra za pomoć u kući općine Udbina proglašeno nezakonitim a sve uz znanje i odobrenje Osnivača, tj. općine Udbina kojeg predstavlja sam načelnik općine Josip Seuček nikakvih konkretnih pomaka zbog evidentnih nezakonitosti do sada nije bilo.

Comment


Stranica 1 od 15

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina